hőszivattyú
napelem
hővisszanyerés
gépészet
vezérlés
tanácsadás

Hőszivattyú

hőszivattyúA hőszivattyús berendezés meleg víz előállítására, az épület fűtésére és hűtésére egyaránt alkalmas, a föld, a levegő, és a víz által tárolt napenergiát hasznosítja. Működése roppant egyszerű: zárt rendszerében kering a hűtőfolyadék gőze, mely átveszi a föld melegét, amit aztán a fűtőrendszernek ad le. A szerkezet külső villamos energiával működik, azonban a technológiának köszönhetően az energiavesztés csekély.

Tovább a hőszivattyúhoz >>

Napkollektor

napkollektorA napkollektor a napenergiát alakítja át hőenergiává, melyet fűtésre és vízmelegítésre használhatunk. Működése során elnyeli a fényt, aminek hatására külső rétege felmelegszik, és ezt a hőt adja át a keringető rendszer folyadékának. A napkollektort az különbözteti meg a napelemtől, hogy utóbbi a nap sugárzásából termel elektromos energiát.

Tovább a napkollektorhoz >>

Napelem

napelemA napelemek a napsugárzást közvetlenül elektromos energiává alakítják át. Az áramtermelő napelemek speciális rétegük segítségével hoznak létre elektromos áramot a fényenergia elektromos tulajdonságait hasznosítva. A rendszer ezt gyűjti akkumulátorokba, mellyel saját épületünk áramellátását biztosíthatjuk, vagy akár egyenesen eladhatjuk az áramszolgáltatónak. A napelemet az különbözteti meg a napkollektortól, hogy utóbbi a napenergiát hőenergiává alakítja át.

Tovább a napelemhez >>

Szélturbina

szélturbina A szélturbinák alkalmazhatók egyesével, egy családi ház tetején felállítva a villamos energia költségek csökkentése érdekében, vagy csoportosan ipari méretű szélerőművekben. Kombinálhatók napelem cellákkal kiegészítve, de önmagukban is elegendő áramforrásként szolgálhatnak. Egy gyűjtőakkumulátorra köthetőek, de megoldható közvetlenül a hálózatra kapcsolás.

Tovább a szélturbinához >>

Mélyfúrás

mélyfúrásA geotermikus energiát hasznosító, a hűtési és fűtési igényeket kielégítő talajszonda rendszer telepítéséhez mélyfúrást kell végezni. Berendezésünkkel az Európában és a környező országokban hatályos szabványsorozat (VDI 4640) alapján hozzuk létre a megbízható üzemeltetés feltételeit.

Tovább a mélyfúráshoz >>

Kérjen ingyenes ajánlatot!
Név:

E-mail:
Egyéb megjegyzések:

Ellenőrzés:


Mi Érdekli?
Hőszivattyú
Szondateszt
Napkollektor
Napelem
Szélturbina
Mélyfúrás
Energia audit
Szélmérés
Engedélyeztetés
Gépészeti tervezés
Pályázatok
Generáivitelezés
Egyéb

Fűtendő terület? (garázs, nem fűtendő helységek nékül)
60 m2
100 m2
200 m2
200 m2 felett

Garázs, egyéb nem fűtendő helységek?
10 m2
30 m2
100 m2
100 m2 felett

Belmagasság?
2,75 m
3,5 m
6 m
10 m felett

Milyen tájolású a ház?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Milyen tájolású a tető?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Van pince, van benne hőközpont?
Igen
Nem