hőszivattyú
napelem
hővisszanyerés
gépészet
vezérlés
tanácsadás
‹VISSZA

Mélyfúrás

A geotermikus energiát hasznosító, a hűtési és fűtési igényeket kielégítő talajszonda rendszer telepítéséhez mélyfúrást kell végezni. Berendezésünkkel az Európában és a környező országokban hatályos szabványsorozat (VDI 4640) alapján hozzuk létre a megbízható üzemeltetés feltételeit.

Előfordulhat, hogy a vékonyabb fúrószárak a nyomóerő hatására a furat falához hajolhatnak és az oldalirányú kihajlás következtében áttörhetik azt. Ennek megelőzésére, és a furat oldalirányú görbüléseinek stabilizálása érdekében IF menettel, teljes szelvényű kivitelben 90 mm átmérőjű fúrószárakat használunk.

A gyakorlatban akár 150 méteres mélységig fúrunk le, és helyezünk el egy béléscsövet a furat megtartásához. Ide telepítjük később a szondát: a gyártó garancia-feltételeinek megfelelően szondasúly használatával húzatjuk le a műszert.

A szonda optimális működésének biztosítása miatt a furatba minden esetben telepítünk egy ?bentonitozó csövet?, amivel a furatot tömedékelni lehet. Ez azért szükséges, mert enélkül a fúrószár visszahúzásakor egy-egy szakaszban légzárvány alakulhat ki a furatban, ami később rontja a szonda teljesítményét. A feltöltésre szolgáló mixtúra a meghatározott minőség és arányok szerint 75% homok, 20% bentonit és 5% cement.

Üzembe helyezés előtt háromszor nyomáspróbázzuk a szondákat. Először a telepítés előtt, közvetlenül a telepítést követően, illetve a vízszintes alapvezeték fektetése után. A szondák teljesítményét a nemzetközi szabványok szerint, a német UBEG cég kutatómérnökei által kifejlesztett mérőberendezéssel teszteljük.

Technikai adatok
Kérjen ingyenes ajánlatot!
Név:

E-mail:
Egyéb megjegyzések:

Ellenőrzés:


Mi Érdekli?
Hőszivattyú
Szondateszt
Napkollektor
Napelem
Szélturbina
Mélyfúrás
Energia audit
Szélmérés
Engedélyeztetés
Gépészeti tervezés
Pályázatok
Generáivitelezés
Egyéb

Fűtendő terület? (garázs, nem fűtendő helységek nékül)
60 m2
100 m2
200 m2
200 m2 felett

Garázs, egyéb nem fűtendő helységek?
10 m2
30 m2
100 m2
100 m2 felett

Belmagasság?
2,75 m
3,5 m
6 m
10 m felett

Milyen tájolású a ház?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Milyen tájolású a tető?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Van pince, van benne hőközpont?
Igen
Nem