hőszivattyú
napelem
hővisszanyerés
gépészet
vezérlés
tanácsadás
‹VISSZA

Hőszivattyú

A hőszivattyús berendezés meleg víz előállítására, az épület fűtésére és hűtésére egyaránt alkalmas, a föld, a levegő, és a víz által tárolt napenergiát hasznosítja. Működése roppant egyszerű: zárt rendszerében kering a hűtőfolyadék gőze, mely átveszi a föld melegét, amit aztán a fűtőrendszernek ad le. A szerkezet külső villamos energiával működik, azonban a technológiának köszönhetően az energiavesztés csekély.

Talajkollektoros hőszivattyú

Néhány méterrel a föld alá egy speciális, több száz méter hosszú csőrendszert telepítünk, mely négyzetméterenként 20-30 Wattnyi energiát jelent a talaj minőségétől függően. Elsősorban új építésű házak esetében ajánljuk, mivel viszonylag nagy területen kell megbontani a földet a fektetéshez.

Talajszondás hőszivattyú

Függőleges, akár 200 méter mély lyukat fúrunk a földbe, melybe zárt rendszerű szondát telepítünk, ebben kering a fagyálló folyadék. A talaj minőségétől függően egy 100 méter mélyre telepített szondából 5-7 kW energia nyerhető. Előnye, hogy gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, a felszínt csak kis területen szükséges megbontani.

Talajvizes hőszivattyú

Búvárszivattyúval nyerjük ki egy talajvíz-kútból a vizet, és ennek hőjét hasznosítjuk. Ezután a vizet egy másik kútba, felszíni vízforrásba vezetjük, vagy elszivárogtatjuk a földbe. Mivel a talajvíz hőmérséklete állandó (átlagosan 10 °C), és jó a hővezető képessége, hőforrásként ideális. Hátránya a magas karbantartási költség.

Levegős hőszivattyú

A technológia a külső levegőt, vagy akár a légkondicionáló elhasznált levegőjét használja fel energiaforrásként. A levegő keringetésével állít elő energiát fűtéshez, meleg vízhez. Hátránya, hogy a levegő hőmérsékletének ingadozása befolyásolja a rendszer hatékonyságát.

Előnyei

Egyszerű, kényelmes, alacsony üzemeltetési költségek, nem szennyezi a környezetet, esztétikus, saját energiaforrást jelent, pályázat révén csökkenthetjük a költségeinket.


Weider hőszivattyú tájékoztató kiadvány

Weider hőszivattyú beszerelési és üzemeltetési útmutató

GSM modem beüzemelési útmutató

Kérjen ingyenes ajánlatot!
Név:

E-mail:
Egyéb megjegyzések:

Ellenőrzés:


Mi Érdekli?
Hőszivattyú
Szondateszt
Napkollektor
Napelem
Szélturbina
Mélyfúrás
Energia audit
Szélmérés
Engedélyeztetés
Gépészeti tervezés
Pályázatok
Generáivitelezés
Egyéb

Fűtendő terület? (garázs, nem fűtendő helységek nékül)
60 m2
100 m2
200 m2
200 m2 felett

Garázs, egyéb nem fűtendő helységek?
10 m2
30 m2
100 m2
100 m2 felett

Belmagasság?
2,75 m
3,5 m
6 m
10 m felett

Milyen tájolású a ház?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Milyen tájolású a tető?
Észak
Dél
Kelet
Nyugat

Van pince, van benne hőközpont?
Igen
Nem